Emelie's Hud og Fotterapi

Emelie's Hud og Fotterapi
Vi utfører hudpleie og fotpleie :-)

Info om behandlinger

Alle våre priser inkluderer vask og tørk :-)

HÅRFARGING

Naturlig hårfarge kan kunstig endres ved kjemiske prosesser. Hårfarging er klassifisert som permanent (varig) eller semipermanent (delvis varig). I løpet av fargeprosessen blir den naturlige hårfargen fjernet, en eller flere grader og erstattet med syntetisk farge. Naturlige farger vil holde seg lenger enn kunstige farger, da disse vil blekne raskere.
SEMIPERMANENT FARGE: vaskes gradvis ut over tid, vanligvis i løpet av 4 -6 uker
PERMANENT FARGE: en permanent endring av hårfargen din som ikke vaskes bort. Etterhvert som håret vokser vil du få en ettervekst. Sol, klor og kobberrør kan påvirke fargens nyanse over tid.

KORT FORTALT OM HÅRAVFALL, ÅRSAK OG BEHANDLINGER.

Hårveksten går i en syklus inndelt i 3 faser som gjentar seg ca. 20 ganger i løpet av et liv. En syklusperiode varierer i tid fra person til person, det kan derfor ta fra 3 - 7 år før håret har vært gjennom en hårsyklusvekst. Kort fortalt inndeles hårsyklusen i tre faser. ANAGENE/vekstfasen som betyr at håret er i vekst, denne fasen varer i opptil ca. 7 år. Så går veksten over i den KATAGENE/overgangsfase. Det betyr at hårroten forhornes og dermed stopper hårveksten. Herfra går håret over i den TELOGENE/hvilefase som betyr at hårsekken hviler i ca. 100 dager før syklusen starter på nytt i ANAGENE/vekstfase. Ca. 90% av håret er i Vekst til enhver tid.
Medisiner, sykdommer eller bivirkninger av medisinsk behandlinger, arv, graviditet, alder og ytre påkjenninger kan påvirke hårveksten i større eller mindre grad, noen ganger permanent og andre ganger forbigående.
Håravfall er for mange vanskelig og snakke om, men vi har lang erfaring og kan derfor mye om dette evne så snakk gjerne med oss. Det er viktig å finne årsaken tidlig slik at men evt. kan få rett behandling på et så tidlig stadiet som mulig.
Det finnes utallige produkter på markedet som i følge reklamen kan gi deg håret tilbake. IKKE la deg lure, det kan bli en dyr affære og et skuffende resultat. Vi anbefaler at du oppsøker lege dersom du mister unormalt mye hår på kort tid. I mange tilfeller finnes det behandlinger som kan gi positive resultater som bl.a. medisinsk behandling, lysbehandling og kirurgisk behandling i form av transplantasjon.
HÅRTRANSPLANTASJON: kosmetisk kirurgi hvor man flytter levedyktige/friske hårsekker fra bakhodet/sidene til de hårløse eller delvis hårløse partiene på hode. Resultatet er naturlig, varig og uten bivirkninger.
TRICOPIGMENTERING: kosmetisk prosedyre hvor man tatoverer med tynne nåler, farge rett under huden som etterligner utseende til ekte hår follikker. Behandlingen er en form for paramedisinsk tatovering, og må gjentas etter 3 - 6 år for vedlikehold.
Paramedisinsk betyr at det utøves av en person som ikke er lege.
Begge disse behandlingene passer begge kjønn.
Vi anbefaler at du undersøker litt i forhold til sertifisering, lisenser, referanser osv. før du velger behandlingssted og utøvende behandler. Vær kritisk!!!!
TENK KVALITET FREMFOR PRIS.

HÅR OG FUNFACTS

VISTE DU AT:
Verdens lengste hår er målt til 5,63 m.
Blondt hår ble assosiert med prostitusjon i oldtidens Hellas.
Hårrøttene er den eneste levende delen av håret. Den synbare delen av håret er dødt.
Vi har mye hodehår fordi vi ikke har fettlag under huden på hodet, og håret fungerer derfor som isolasjon.
1 hårstrå har en levetid på ca. 7 år og fornyer seg ca. 20 ganger i løpet av livet.
Hodehår kan i strekkes opp til 30% av sin vanlige lengde.
Det er omtrent 5 millioner hårsekker på en menneskekropp.
Håret vokser ikke raskere om du klipper deg ofte.
Den vanligste hårfargen i verden er sort, rødt er minst utbredt.
Alt hår er krøllete i større eller mindre grad fordi håret vrir seg under vekstprosessen.
Fasongen på hårsekken bestemmer hvor krøllete håret ditt blir fra naturens side.
I middelalderen brukte de en blanding med urin fra hest for å få lysere hår, mens vikingene brukte sterk såpe i håp om å bli blonde.
Egypterne var de første menneskene som begynte å fjerne uønsket hår.
Håret ditt er det nest raskeste voksende vevet i kroppen din.
Grått hår kommer av at hårsekken produserer mindre pigment og dermed mister håret sin farge. Hørt om å bli grå over natten? Det føles nok slik men det skjer gradvis gjennom hårveksten og er dermed umulig. I snitt vokse håret ca. 1 cm pr. mnd, følgelig foregår dette gjennom tid.
Hos mennesker er hele kroppen dekket ev hår, bortsett fra fotsåler, håndflater, lepper og øyelokk.

PERMANENT

i 1905 ble den første vellykkede permanenten på ekte menneskehår demonstrert og gav et vellykket resultat. Tidligere ble det utprøvd mange metoder som innebar ku-urin og kaustiske kjemikalier med brannskader i hodbunn og hår. som resultat. I 1938 ble den første kalde permanenten introdusert og er derfor forløperern til den moderne permanenten vi kjenner i dag.. Fra den tid har utviklingen gått raskt og blitt betraktelig forbedret. slik at du i dag kan ta permanent og få et flott resultat uten å skade håret eller hodebunnen. Høstens hårtrend har fokus på en litt rocka/beach stil og permanenten er et hjelpemiddel for å oppnå den rette looken. for begge kjønn. Vi oppfordrer deg derfor til å hive deg på "bølgen" med en trendy 2020 look.